tiistai 12. helmikuuta 2013

Huhtikuu 2008

1.4.2008

Ti 1.4.
Iltavuoro.

En viittyny tänä aprillipäivänä keksiä mitään juttuja, mut kyl mielessä oli, et se olis varmasti ollut tosi hauska idea, et olis juottanu asiakkaille paukkuja ja ottanu täyden hinnan niistä. Sit valomerkin aikaan karjunu: ”Aprilliä aprillliä… Vitut niissä oo mitään viinaa ollu!” Sit olis heittäny kaikki pihalle. Varmasti kaikki olis ollu tosi innoissaan.

Ilkka Kanerva sai tänään potkut ulkoministerin hommista. Ihan perseestä… Jos ny on halunnu mennä kuokkimaan jonkun puutarhaan, ni miks siitä tollanen haloo pitää nostaa?
Mut ei jotain pahaa, ettei myös hyvää. Tästähän tulee viel uus iskurepliikki ravintolailtoja ajatellen.
Mies naiselle:
”Hei! Saisinko mä sun puhelinnumeros, ni mä voisin olla sun Ilkka Kanervasi?”
Diipa daapa!

2.4.2008

Ke 2.4.
Iltavuoro.

Aika ankeeta oli, kun tulin töihin.
Ei ollu paljon populaa liikkeellä. Tuttuja jätkiä istui kyllä baaritiskillä.
Ilkka Kanervasta tuli höpistyä. Mä ainakin oon Ilen puolella.
Mun mielestä olis tosi hieno juttu, jos pubi lähtis tukemaan Kanervaa.
Me voitais kerätä Kanervalle kolehti täällä pubissa, ja sit ostettaisiin sille kännykkä ja siihen joku liittymä jossa olis tuhat ilmaista tekstiviestiä.
Tai sit pre-paid liittymä, jossa olis ihan vitusti puheaikaa.

Otti niin perkeleesti pattiin tuo homma, et järkkäsin itelle tuuraajan kymmenen aikaan. Sit vetäsin Ile-kännit ja kirjoittelin tekstareita pää jäässä yhelle muijalle… Muuten hyvä, mut ne tais mennä kyl omalle eukolle… Joten petrattavaa viel löytyy

3.4.2008

To 3.4.
Iltavuoro.

Ei jumalauta… Nyt on pubin maine Homo-baarina vaakalaudalla.
Jossakin vaiheessa iltaa laskin, että naisia oli sisällä toistakymmentä ja miehiä alle kymmenen. Harvinainen tilanne. Kyllä oli ukoilla ilmeet kohdallaan, kun eihän ne raukat tienneet, että mitä pitää tehdä, kun tarjontaa on runsain mitoin.
Ja myöhemmin illalla pubin Hetero-maine sai lisää kannatusta, kun Marja (nimi ja ääni muutettu, tunnistamisen vaikeuttamiseksi) suoritti eräässä nurkkapöydässä ”puhallustyön” eräälle miehelle. (Jos et tiedä, mitä puhallustyö tarkoittaa, niin käännä se englanniks)
Niin no, kyllä yks jätkäkin puhalsi… yrjöt lattialle, ja minä siivosin.
Tämähän onkin kutsumusammatti

9.4.2008

Ke 9.4
Vapaa

Oli tänään asiaa tien toiselle puolelle, eli poliisiasemalle, kun ne poliisisedät halusivat välttämättä ojentaa hienon kuvan mulle, jossa esiinnyn minä ja auto. (Olin hurauttanut lapissa kameraan hieman liian kovaa)
Tulin sen jälkeen istuskelemaan pubiin ja menin erään kaverini juttusille.
Muuten keskustelu meni hyvin, mut meidät tuli keskeyttämään joku hörhö, joka ensitöikseen löi mua selkään ja alkoi uhkaamaan tappamisella. Tää kaverini… hmmm… Tomi, (nimi ja puhelinnumero muutettu) joka on harrastanut muutakin kuin pitsinnypläystä, eli tietää jotain, vähän enempikin, itsepuolustuksesta, hieman joutui ottamaan pientä kuristusotetta, että sai kaverin rauhottumaan.
Siinä se hörhö makasi maassa, Tomin hapetusotteessa, huudellen edelleen tappouhkauksia.
Ei mulla ollu muuta mahdollisuutta, kuin soittaa poliisisedät paikalle.
Poliisit tulivat noin vartin odottelun jälkeen.
Tomille suuret kiitokset avusta… mut kyl mäkin jouduin tekeen kovasti töitä, et sain pidettyä sen hörhön 45 kiloisen emännän kauempana.

Tää pariskunta oli päässy samana aamuna putkasta. Olivat ajaneet kännissä ojaan, kun olivat menossa kotikaupunkiinsa, joka onneks on kaukana täältä.

Eipä muuta tälleen vapaapäivänä.

10.4.2008


To 10.4
Vapaa

Eilisestä vielä…
Kun se hörhö oli viety putkaan, niin ilmoitin poliiseille, ettei mulla ole mitään vaatimuksia tapauksesta, eli en aio tehdä rikosilmoitusta. Poliisit sanoi, että olisin voinut nostaa syytteen laittomasta uhkailusta…
Nyt rupes hieman mietityttämään. Menin ihan koneelle ja kuukletin ton nimikkeen ja sieltä löytyi tällaista:

”Suomen rikoslain 25 luku
7 § (21.4.1995/578) Laiton uhkaus. Joka nostaa aseen toista vastaan tai muulla tavoin uhkaa toista rikoksella sellaisissa olosuhteissa, että uhatulla on perusteltu syy omasta tai toisen puolesta pelätä henkilökohtaisen turvallisuuden tai omaisuuden olevan vakavassa vaarassa, on tuomittava, jollei teosta muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta, laittomasta uhkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.”

Jep jep… Kyllähän tuossa eilisessä tapauksessa laittomasti selvästi uhkailtiin, mutta pointtini ei ollut se, vaan että mikä helevetin LAITON uhkaus???
Eikö se riitä et se olisi ihan vaan UHKAUS? Tarviiko sitä erikseen mainita että: ”Kylläpäs sinä nyt aivan vallan laittomasti uhkailit. Nyt ei muuta kuin hilut ranteisiin ja pahnoille lepäämään!”

Mä haluan nähdä ja kuulla, että minkälaista on laillinen uhkailu.

Ja nyt siellä joku nörtti tai lakimies nostelee lasejaan silmille ja meinaa soittaa pubiin…
Tiijetään tiijetään!!! Laillinen uhkaus on sitä että esim. mä uhkaan soittaa poliisit paikalle jos ei KyöstiPellervo lopeta TaunoAngervon hakkaamista rautaputkella.
Kyse ei ole nyt tästä, vaan siitä, että mistä niitä laillisia uhkauksia voi pyytää. Pitääkö niitä hakea jollakin kaavakkeella.
Varmaankin pitää, sillä nykyään jos vuokranantaja uhkaa häädöllä, niin se on laillinen uhkaus… Jostakinhan se on sen laillisuuden siihen saanut! Tai jos sähkölaitos uhkaa katkaista sähköt, vesilaitos vedet…
Perkele, mä haluan sellaisen hakemuskaavakkeen, että saan luvan ihan laillisesti uhkailla…

Hetkinen, nytpä taidan tietääkin. Tää on sellainen tasa-arvo-juttu (Miks muuten tasa-arvo ei ole tasa-pirjo?)
Jotenkin tuntuu, et naiset tietää mistä niitä kaavakkeita ja lupia saa, sillä kuinka monta kertaa mies on vienyt emäntänsä tai äitinsä raastupaan laittomasta uhkailusta:
-”Jos et nyt syö lautasta tyhjäksi, niin et sitten saa jälkiruokaa!”
-”Tuomo-Akseli! Jos et heti tule sisälle, niin jäät sitten sinne!”
-Jos et, Seppo, korjaa tuota astiakaappia, niin et lähde kyllä keilaamaankaan”
-”Kuules mieheni! Jos me ei lähdetä äitini luokse, niin äiti tulee sitten tänne!”

Pakkohan noiden on laillisia olla, sillä jos miehenä sanot vastaan, että:
”Jos et akka nyt lopeta sitä mäläkytystäsi, ni mä lähden baariin”, niin vastauksena tulee:
-”Jos nyt lähdet kaljalle, niin et saa pillua viikkoon!”

Mun mielestä toi on jo takalaitonuhkaus.

Jopas taas helpotti!

15.4.2008

Ti 15.4
Iltavuoro

Mullei pitäny olla kyl iltavuoroa, mut yks työntekijä lähti lomailemaan, ni jouduttiin muuttamaan hieman työvuorolistaa.
Ja hei, vaikka kyseessä onkin Pub Markus, niin toi henkilökunnan lomailu ei ole sellaista, mitä tehdään pyöreässä pehmustetussa huoneessa. Ihan se mulukku on Thaimaassa.
Toivottavasti se vetää sellaiset kännit, et se menee pokaan jotain taikku-tyttöä ja sit aamulla se huomaakin, et se täti olikin setä!
No joo, olen kateellinen, myönnän. Minä niin haluaisin herätä sen setän vierestä… Eiku… Hmmm?

No, tulin töihin ja jotensakin vaikutti tiistai-ilta rauhalliselle, sillä vuoron vaihtuessa oli pubissa vain me työntekijät. Ja kun aamuvuorolainen lähti, niin jäin itekseen.
Kyllä sitä alkoi sitten porukkaa tulemaan pikkuhiljaa lisää.

Ilta meni kaikinpuolin hyvin. Asiakkaat olivat rauhallisia, eivätkä olleet vetäneet liikaa viinaa.
Kun asiakkaat olivat poistuneet ja olin laittanut ovet lukkoon, niin aloitin siivoamisen.
Menin tarkistamaan miesten vessan, jossa ei ollut roskan roskaa. Sen jälkeen suunnistin naisten vessaan, joka näytti aluksi yhtä siistille kuin miesten vessakin… mutta mutta.
Yhdessä kopissa oli lattialla terveyssiteen pakkausmuovit. Ajattelin, että varmasti sen kopin roskiksesta löytyy käytetty side. Eipä ollutkaan, vaan roskis oli tyhjä ja tämä käytetty tulvasuoja oli wc-pöntössä.
Ihan oikeesti? Mikä noilla akoilla on? Jos mies jättää istuimen ylös, niin se on jo maailmanloppu.
Mut naiset saa sulloa tamppooninsa wc-pönttöön. Jos sinne ei pidä työntää käsipyyhepaperia, ni ei sinne sillon terveyssiteitäkään saa tunkea.
Viime itsenäisyyspäivän aattona pubi oli neljään asti yöllä auki. Naiset käyttivät miesten wc:tä keskiyöstä alkaen, koska joku naaras oli työntänyt pönttöön tampaxin. Kyllähän se oli huuhdeltaessa mennyt pöntöstä alas, mutta jäänyt pääviemäriputken mutkaan kiinni, ja tämä tarkoitti sitä, että silloin kaikki pöntöt olivat tukossa.
Olin kirjaimellisesti kyynärpäitä myöten paskassa, kun yritin saada tukosta irti. Vesi nousi nousemistaan lattialla ja minä ähräsin putken kimpussa yli kolme tuntia.
Sen jälkeen en ole kovin iloisin mielin katsellut mainoksia tv:stä, kun niissä mainostetaan vieläkin imukykyisempiä siteitä.
Se aikamoisen turpea se tampaxi, kun se imee itseensä viemäriputkessa pari litraa vettä sisäänsä.

Täytyy varmaan pistää kyltti naisten vessaan:
Mikäli kädessäsi on käytetty tamppooni, ja vieressä roskakori, ja yhä mietit, että mihin vittuun tämän tungen, niin tee juuri se!”

17.4.2008

To 17.4
Extravuoro

Tänään oli pubin 17-vuotis synttärit. Ei viititty hirveesti panostaa ohjelmaan, ku osu tää päivä viikolle… Itseasiassa ei ollu mitään ohjelmaa, mut juomatarjouksia kylläkin.
Myytiin hanatavaraa ja pullotavaraa kahella eurolla klo 17:sta sulkemiseen asti.

Tulin iltavuorolaisen avuksi vähän jälkeen kymmenen.
Ihmettelin ihan, et miten porukka on niinkin asiallista, mut ainahan niitä ääliöitäkin löytyy.
Eräs nainen, Allu (nimi ja perintötekijät muutettu) oli jotensakin oudolla päällä. Se höpötti kokoajan tiskillä, en kyllä tiedä kenelle, ihan sekoja asioita. Lopetettiin tarjoilu hänelle varmaan kolme tuntia ennen valomerkkiä, mut kyl se loppuun asti istui sitkeästi tiskillä, ja höpötti.
Kyl se varmaan muutamaan otteeseen yritti jotain tilata, mut kun en millään saanut sen jutuista selvää, niin oli pakko sanoa hälle, etten ymmärrä sen jutuista mitään.
Ihan oikeasti… Teksti oli tätä:
”Mä oon kyllä seurannu… noi muut ei tiedä… salaisuus… tää on niin natsimaista, vaikka osaat näytellä… siideri jäillä… sun lantio on hyvän näköinen… mitä sä esität… ei kyllä kuule… hyvä perse… miks noi muut… kaljaa kaljaa”

Siis, mitä vittua??? Niin kuin yllä mainitsinkin; Sanoin tälle eukolle, etten ymmärrä yhtään mitään, niin eikös tämä asiakas olekkin fiksu ja alkoi solkottamaan jotain helvetin ulkomaankieltä, jossa ei ollut kyllä mitään tunnettuja ulkomaisia sanoja. Sehän auttoi asiaa ihan ä-lyt-tö-mäs-ti (Vittu hei, mä taisin osata tavata)
No, se siitä muijasta.

Toinen huvittava (säälittävä) tapaus oli eräs mies, joka tilasi erään pullon juomaa, jonka normaali hinta on viis euroa. Ja koska oli tämä synttäritarjous meneillään, niin pyysin häneltä siitä kahta euroa.
Kaveri länttäsi mulle euron kouraan ja sanoi: ”Enkös mä tän tolla saa?”
Jumalauta!!! Jos juoma on jo yli puolet halvempi, ni miten vitussa siitä hinnasta vielä pitää ruveta tinkimään viittäkymmentä prosenttia? Olis perkele ollu tyytyväinen… No, kyllä mä sen hänelle ilmoitinkin seikkaperäisin sanankääntein, ja sen jälkeen sainkin sen pari euroa.

Viimein annoin valomerkin, ja porukka alkoi lipumaan pubista pois. Aloin laskemaan kassaa ja siivoilemaan.
Viis minuuttia ennen ovien sulkemista, sisään tuli neljän hengen seurue. Tää seurue oli ollut pubissa koko illan, mutta olivat lähteneet käymään jossain.
No, ne tuli tiskille ja tilasivat juomaa. Sanoin, että valomerkki on tullut jo parikymmentä minuuttia sitten.
Sit alkoi ruikutus, et: ”No anna vielä pari kaljaa, tai edes pari pulloa jotain. Ei me olla vielä niin kännissä!”
Hei haloo!!! Pubi on auki joka vitun päivä (paitsi jouluaattona) aamu yhdeksästä kahteen asti yöllä. (Joskus jopa kolmeen). Jos ei siinä seittemässätoista tunnissa kerkeä vetämään perseitä olalle, ni ei tartte syyttää kuin ihteään.
Amatöörit!!!

p.s. Nyt oli muuten vitturätit löytäneet oikean osoitteen naisten wc:ssä. (Onneks niitä ei löydy miesten vessasta… saattais alkaa pelottamaan, et kelle/mille sitä oikein on tullut flirttailtua tiskillä)

19.4.2008

La 19.4
PubiRisteily

Porukka oli tullut hyvissä ajoin oottelemaan risteilylle lähtöä. Pohjia vedettiin tasaseen tahtiin.
Klo 14 sitten lähdettiin matkaan. Yllättävää oli se, että kaikki ilmoittautuneet olivat mukana.
Yllättävää oli myös se, että kaikki pääsivät laivaan, vaikka matkalla oli nautittu Koffin sponsoroimia juomia ihan mukavaan tahtiin.

Se mitä matkalla tapahtui, on hieman hämärän peitossa. (Taisin tällä kertaa pitää vaatteet päällä.)
Parempi ehkä on, etten edes yritä muistaa.

21.4.2008

Ma 21.4
Paluu risteilyltä ja iltavuoro

Olimme Äänekoskella klo 01.45.
Roudattiin tyhjät korit pubiin, ja taidettiin jäädä joksikin aikaa nauttimaan tulijaisia.
Kaipa sitä nukkumaan pääsi joskus ennen viittä.

Mä en perkele ymmärrä, et miten vitussa mulle aina osuu risteilyn jälkeinen iltavuoro.
Tulinhan mä töihin, mutta olo oli aivan kamala.
Eikö nuo ihmiset tajua, että jos mulla ei ole kohmelossa kellekään mitään asiaa, niin miks niitten pitää puhua mulle?
Olisivat hiljaa, kun ei niillä kuitenkaan oo mitään järkevää asiaa.

Onneks sain tuuraajan itselleni noin klo 22, ja pääsin oman sänkyni hellään huomaan.
Täältä en liiku enää koskaan.

30.4.2008

Ke 30.4
Iltavuoro



Nyt ei enää keinuta. Onneks oli risteilyn jälkeen pitkät vapaat, ni sai rauhoitettua olotilaa.
Oli tos pari työpäivää, mut ei vaan sattunu mitään, mistä olis tarttenu avautua.

Mut nyt pääsee taas avautumaan…
Ton Sampo-pankin tietojärjestelmäsotkujen takia meidän pankkikorttikone meni sekaisin jo ajat sitten. Sampo-pankin VisaElectronit ei toiminu.
No, minäpä laitoin koneen päivitykseen, ja saimmekin uuden, päivitetyn koneen tällä viikolla. Nyt toimii kaikki kortit.
Olisi luullut, et nyt on homma kunnossa, mutta vitut! Homma kusee ja kunnolla.

Jouduttiin tekemään EMV-päivitys koneeseen. (EMV-päivitys tarkoittaa sitä, että nyt koneeseen käy sirukortitkin.) Asiakas voi halutessaan näpytellä tunnusluvun, ni ei tarvii kirjoitella nimmareita. Vitun hienoo ja näppärää. Nyt vaan JOKA SAATANAN KORTIN KOHDALLA SAA ODOTTAA USEITA MINUUTTEJA, et kone tarkistaa tilitiedot.
Eikä auta, et jos käyttää magneettijuovaa… Tuntuu, et silloin kestää tuplasti kauemmin.

Ja kaikki tää paska ihan vaan sen takia, et toi Sampo-pankki ja Danske Bank halusivat tehdä jotain uudistuksia tietoliikenneyhteyksiinsä… tai jotain.
En ole Sampo-pankin asiakas, mutta pitäisköhän vittuillessaan avata tili sampoon ja heti sen jälkeen sulkea se tili ja haistattaa paskat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti